Datum
4.10.2022
Text

Ve čtvrtek 29. 9. se patnáct studentů z kvinty až oktávy zúčastnilo společně s paní profesorkou Kaválkovou akce s názvem Workshop v Divadle Husa na provázku.

Program začal v Hadivadle jeho prohlídkou. Kromě míst, jako je hlediště a jeviště, jsme měli jedinečnou možnost nahlédnout i do šaten herců nebo do skladů rekvizit. Dozvěděli jsme se nejen, jak toto divadlo vzniklo, ale i kolik je kolem jednoho představení práce. Paní profesorku zaujalo slovo ferman.

Po prohlídce Hadivadla jsme se s lektorkou přesunuli do Divadla Husa na provázku. Zde nás čekal asi tříhodinový program zaměřený na improvizaci a neverbální komunikaci. Lektorka měla pro nás připravený nabitý program, který se sestával z různých skupinových her zaměřených na postřeh. Při těchto hrách bylo důležité, abychom se na sebe naladili a mohli fungovat ve skupině. Ve skupině jsme například vytvořili stroj na zmrzlinu. Zkusili jsme si též základy improvizace, kdy se fantazii rozhodně meze nekladly. Právě u této části workshopu jsme si užili spoustu legrace. Pro pedagogický doprovod bylo příjemné zjištění, co mnozí studenti v sobě ukrývají a také že se postupně zbavovali zábran a prostě do toho šli naplno.

Skupina spokojených workshopistů